Uitslag ledenraadpleging CAO Rijk

CAO

Jullie onderhandelaars bereikten kortgeleden een onderhandelingsresultaat over een nieuwe cao voor een half jaar. De afgelopen twee weken stemden leden van de AC Rijksvakbonden over dit onderhandelingsresultaat. Hierbij de uitslag van deze ledenraadpleging.

Stemresultaat van de gevalideerde stemmen van leden van de AC Rijksvakbonden:

Ja: 87%
Nee: 11%
Stemonthouding: 2%

Stemresultaat van de niet-gevalideerde stemmen van andere rijksmedewerkers:

Ja: 83%
Nee: 15%
Stemonthouding: 2%

Aangezien de meerderheid van de leden van de AC Rijksvakbonden voor dit onderhandelingsresultaat stemt, gaan de AC Rijksvakbonden akkoord met dit onderhandelingsresultaat. Ook de andere bonden gaan akkoord met dit onderhandelingsresultaat. Dit betekent dat de bonden overeenstemming met de werkgever hebben en dat de arbeidsvoorwaarden per 1 juli jongstleden wijzigen conform de nieuwe cao.

De bonden houden nu zo snel mogelijk overleg per departement om met de SG een extra beloning af te spreken voor medewerkers in vitale processen, zoals bonden en BZK in de cao hebben aanbevolen.

einde artikel

Ook interessant voor jou

19/2/2024
Snel onderhandelingen CAO Rijk
31/1/2024
Snel een nieuwe cao voor rijksmedewerkers?
16/1/2024
CAO-nieuws januari 2024

Nieuws­brieven

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.

formulier

Heb je een opmerking of een vraag voor de AC Rijksvakbonden? Neem dan vooral contact met ons op. Hiervoor kun je het formulier gebruiken.