Werkgever Rijk luistert naar onvrede op de werkvloer

De AC Rijksvakbonden vinden dit een mooi resultaat en zijn tevreden dat de werkgever Rijk luistert naar de onvrede op de werkvloer.

CAO
Terug naar boven

Begin dit jaar verlaagde de werkgever Rijk de hoge kilometervergoeding* voor woon-werkverkeer van 21 naar 20 cent per kilometer. Er is op dit moment een hoge inflatie en de kosten voor brandstof en onderhoud van auto’s zijn op dit moment ook hoog. Jullie reageerden massaal en vinden dat de werkgever Rijk niet de vergoeding mag verlagen op het moment dat de kosten stijgen.

Jullie onderhandelaars brachten dit gevoel van onvrede over aan de werkgever Rijk met als gevolg dat per 1 april de werkgever Rijk de hoge kilometervergoeding weer terugdraait naar het oude niveau van 21 cent per kilometer. De AC Rijksvakbonden vinden dit een mooi resultaat en zijn tevreden dat de werkgever Rijk luistert naar de onvrede op de werkvloer.

*Hoge kilometervergoeding, hoe zat dat ook al weer? Er zijn twee bedragen voor kilometervergoeding woon-werkverkeer; de hoge en de lage. De lage is voor iedereen die met het ov kan reizen. Voor de medewerkers die niet met het ov op het werk kunnen komen is er de hoge kilometervergoeding.

Download PDF
Download PDF
einde artikel
Terug naar boven

Ook interessant voor jou

CAO
January 23, 2023
19/2/2024
Snel onderhandelingen CAO Rijk
CAO
January 23, 2023
31/1/2024
Snel een nieuwe cao voor rijksmedewerkers?
CAO
January 23, 2023
16/1/2024
CAO-nieuws januari 2024

Meer
Nieuws­brieven

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.

Contact
formulier

Heb je een opmerking of een vraag voor de AC Rijksvakbonden? Neem dan vooral contact met ons op. Hiervoor kun je het formulier gebruiken.